Aanvullende info afhalen & pakketpunten

Aanvullende informatie afhalen en pakketpunten

In het kader van de gisteren afgekondigde lockdown waardoor onze branche hard wordt geraakt zijn er veel vragen door u gesteld en op een aantal punten is er helaas (nog) onduidelijkheid.

Zo hebt u in onze berichtgeving van gisteren kunnen lezen over het creëren van afhaalpunten in uw winkel. Dit is alleen mogelijk voor die bedrijven die staan ingeschreven als groothandel en alleen voor levering aan zakelijke klanten. Novaka vindt echter dat bestellen-afhalen ook in andere gevallen mogelijk moet zijn. Daarom hebben wij vandaag een brief gestuurd aan de fractievoorzitters en MKB-woordvoerders in de Tweede Kamer die u via onderstaande knop kunt downloaden.

Zoals gezegd, als groothandel is het toegestaan om B2B te bedrijven. Dit staat zoals u gisteren hebt kunnen lezen in het overzicht van toevoegingen aan essentiële winkels. Als uw SBI-code groothandels betreft kunt u gewoon open blijven.

In het overzicht staat ook dat “Servicepunten voor het ontvangen en verzenden van brieven en postpakketten als essentiële winkel bestempeld worden”. Dit punt geeft onduidelijkheid. In de brief aan de Tweede Kamer hebben wij ook hierover een standpunt ingenomen en op duidelijkheid aangedrongen.

Klik hier voor de brief aan de Tweede kamer.