Door de versoepeling van de coronamaatregelen zal de drukte in de winkels en showrooms toenemen. Het devies ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ verandert in ‘blijf thuis bij klachten’. Thuiswerken blijft nog tot eind dit jaar de norm. Even naar de winkel toe vormt een welkome afleiding voor thuiswerkende professionals en consumenten. Ondanks de protocollen die vanaf eind maart in (bijna) alle winkels hangen, zijn nog lang niet alle klanten gewend aan de 1.5m-economie. En zeker niet als het drukker wordt in de winkelstraten en showrooms. Hoe zorgt u er als verkoopmedewerker nou voor dat klanten zonder morren uw aanwijzingen opvolgen, zich aan de maatregelen houden en zich toch welkom voelen en tot aankoop overgaan? Novaka Academy organiseert voor verkoop-, kassamedewerkers en leidinggevenden op de winkelvloer of in de showroom online workshops ‘Actief verkopen op de 1.5m-winkelvloer. In 2,5 uur krijgen de deelnemers antwoord op de volgende vragen:
  • De coronamaatregelen in jouw winkel: wat werk wel en wat werkt niet? Op welke punten gaat het vaak mis?
  • Hoe zorgt u ervoor dat klanten zich gezien en welkom voelen op de 1.5m-winkelvloer?
  • Hoe spreekt u klanten op een positieve manier aan op (onveilig) gedrag?
  • Hoe geeft u feedback zonder verwijtend over te komen?
  • Hoe gaat u om met boze of klagende klanten en zorgt u ervoor dat zij met een positief gevoel bij u terug blijven komen?
  • Hoe kunt u uw verkooptechnieken en COPA inzetten op de 1.5m-winkelvloer?
  • Hoe doet u aan bij-verkoop op de 1.5m-winkelvloer?
Meldt u aan voor één van de online workshops die staan gepland op maandag 8 juni en 22 juni 2020. De workshops starten om 14.00 uur en duren tot 16.30 uur. De workshops vinden online plaats in Microsoft Teams en worden gegeven door Mirjam van Zaalen, trainer van Novaka Academy. U kunt zich aanmelden tot donderdagmiddag 4 juni a.s. 12.00 uur vóór de workshop. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail op vrijdag 5 juni met daarin een link naar Microsoft Teams. Per workshop kunnen 5 tot 25 deelnemers meedoen. De online workshop kost voor u als Novaka-lid slechts € 85,- per deelnemer.