Thuiswerken óók na 1 september

Thuiswerken ook na 1 september

“Blijf je stringent houden aan de regels en protocollen van de 1,5 meter economie!” Thuiswerken ook na 1 september De NORM.
Dit was de kernboodschap van premier Rutte afgelopen dinsdag.

Een grote zorg van Novaka ten aanzien van thuiswerken is het kunnen toezien op een juiste uitvoering van wetgeving, met name Arbowetgeving. Dit is een punt van zorg voor iedere werkgever. Novaka vindt dat de overheid deze ontwikkeling moet ondersteunen door regelgeving aan te passen waardoor het voor werkgevers eenvoudiger wordt om personeel verantwoord, dus veilig, gezond en productief thuis te laten werken.

Daarvoor is het nodig dat er:

  • Een evenwichtige balans komt tussen de verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden voor werkgever en werknemer op kantoor en ook thuis, waarbij de werkgever verantwoordelijk kan worden gehouden voor kantoor en de werknemer voor zijn thuiswerkplek;
  • Meer fiscale voordelen voor het thuiswerken komen.

Novaka voert inmiddels gesprekken met ondernemers uit onze branche om gedachten en ideeën over dit onderwerp uit te wisselen. Daarnaast heeft Novaka dit onderwerp bij MKB-Nederland op de agenda laten zetten om de wensen van ondernemers bij de politiek aan te kaarten en aan te dringen op wijzigingen onder meer in de bestaande fiscale regelgeving.

Uiteraard horen wij ook graag wat u van dit onderwerp vindt en zouden het op prijs stellen als u uw ideeën, ervaringen en wensen op dit punt met ons deelt. Wij horen graag van u via mail (support@novaka.nl) of telefoon (020 664 55 21).

 

Bekijk en download hier de handleiding 1,5-m kantooromgeving

Wil u voortaan direct op de hoogte worden gebracht van ons laatste nieuws? Abonneer u zich dan op onze nieuwsbrief en mis vanaf nu niets meer.

Thuiswerken óók na 1 september