Deurbeleid winkels

Deurbeleid winkels

Detailhandelaren moeten vanaf dinsdag 29 september jl. 18:00 uur een deurbeleid voeren om ervoor te zorgen dat klanten 1,5 meter afstand houden.

  • U moet het maximaal aantal aanwezige klanten (1 klant per 10/m2) voortdurend controleren. Dat kan door bijvoorbeeld een beperkt aantal winkelmandjes beschikbaar te stellen en klanten te verplichten die te gebruiken; zijn de mandjes op, dan mogen er geen klanten naar binnen;
  • Markeer aparte en vaste in- en uitgangen om te vermijden dat we mensen elkaar treffen binnen 1,5 meter;
  • Zorg voor kuch-schermen;
  • Voorzie in de beschikbaarheid van desinfecterende hand gel, met name voor de mandjes;
  • Markeer looproutes;
  • Eventueel: reguleer het gebruik van de liften.

 

Deurbeleid winkelsMondkapjes  – Het kabinet kondigde gisteren aan dat dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes dringend geadviseerd wordt. Het precieze advies en definities van publieke binnenruimtes worden uiterlijk aanstaande vrijdag 2 oktober om 18.00 uur in meer detail bekendgemaakt door de rijksoverheid.

Novaka adviseert ondernemers om klanten zonder mondkapje niet te weigeren. Wel adviseren wij u (met name de kleinere winkels) om uw personeel te verplichten een mondkapje te dragen en klanten dringend te adviseren een mondkapje te dragen en mondkapjes bij de ingang neer te leggen.

 

 

 

Onderstaande deurbeleid poster is speciaal door Novaka ontwikkeld voor haar leden.
U kunt de poster uitprinten en zichtbaar bij de ingang van uw winkel hangen.

 

Deurbeleid winkels
Klik op de afbeelding om de deurbeleid poster te downloaden/printen