Week van de loopbaan

Week van de loopbaan

 

De retail is al een aantal jaar aan verandering onderhevig, de coronacrisis zorgt daarbij voor een stroomversnelling. Het vraagt een flinke dosis aanpassingsvermogen van alle mensen die in de sector werken om alle ontwikkelingen bij te benen. Dat geldt voor ondernemers, maar zeker ook voor medewerkers met een baan in de retail.

Scholing is daarbij de sleutel. Door scholing kunnen werknemers bijblijven bij veranderingen in hun eigen baan of overstappen naar een andere baan, als ze hun baan verliezen. Werkgevers kunnen hun medewerkers daarbij helpen. Sterker nog, ondernemers die gebruik maken van de NOW 2.0 regeling zijn verplicht dit te doen.

Youfit@retail (een initiatief van de retailsector zelf) ondersteunt medewerkers met concrete adviezen en praktische oplossingen, zoals loopbaancoaches, online workshops, e-learnings en een loopbaanplatform vol handige tips en tests om zelf aan te slag te gaan. En dat alles is gratis. De loopbaancoaches van Youfit@retail zijn gecertificeerd en geven ook ontwikkeladvies in het kader van het crisisprogramma NL Leert Door (noot: deze regeling is momenteel niet meer beschikbaar, maar vanuit Youfit bieden we dezelfde begeleiding nog tot eind 2020!).

 

De week van de loopbaan

Van 14 t/m 19 september is de week van de Loopbaan, dan wordt landelijk extra aandacht besteed aan het belang van leven lang ontwikkelen. In deze week wil Novaka zo veel mogelijk retailondernemers bereiken, zodat zij op hun beurt hun medewerkers kunnen wijzen op de vele – gratis – mogelijkheden die Youfit@retail biedt
Het enige dat ondernemers nog hoeven te doen is de link via onderstaande knop door te sturen aan hun personeel, zodat ze zelf aan de slag kunnen: Werk aan je loopbaan.

Overigens is Youfit@retail er ook voor werkgevers, meer informatie over advies op maat en over de week van de loopbaan staat op de website van youfit@retail.